Qida zəhərlənməsi hallarına yay aylarında daha çox rast gəlinir, çünki yüksək temperatur və ətraf mühitin rütubəti patogen mikroorqanizmlərin böyüməsi və çoxalması üçün daha rahat şərait yaradır və qida məhsullarının saxlama müddəti əhəmiyyətli dərəcədə azalır. SM-Clinic qastroenteroloqu Yevgeniya Zarubina Qazeta.Ru-ya açıqlamasında bildirib ki, istidə hansı məhsullarla xüsusilə diqqətli olmaq lazımdır.
Belə ki, o qeyd edib ki, süd və süd məhsulları tez xarab olur və saxlama şəraitinə və şərtlərinə əməl olunmazsa, ağır nəticələrə səbəb ola bilər. Siz həmçinin balıq və dəniz məhsulları, xüsusilə də istiliklə müalicə olunmamış qabıqlı balıqlar və təzə balıqlarla diqqətli olmalısınız – onların istehlakı helmintlər və bağırsaq infeksiyaları ilə yoluxma riski yaradır.
“Tiramisu və souslar kimi çiy yumurta əsasında hazırlanan yeməklərlə diqqətli olun. Düzgün saxlanılmadıqda, salmonellyoza səbəb ola bilərlər. Konservləşdirilmiş ət, balıq, tərəvəz və qurudulmuş kolbasa botulizmə səbəb ola bilər. Yararlılıq müddətini diqqətlə yoxlayın, evdə bir ildən çox saxlanılan konservləri yeməyin”, – qastroenteroloq əlavə edib.
Mənbə: Gazeta.ru