1970-ci illərdə fransız oenoloq Jacques Puiset şampan şərabını turpla yudumlamağı təklif etdi. Şərab eksperti Anastasiya Palferova bu zahirən uyğun gəlməyən məhsulların niyə bir-biri ilə birləşdiyini izah etdi. Snob Project tərəfindən istinad edilən onun sözlərinə görə, turp kartof və ya çipsdən daha çox köpüklü şərab üçün pəhriz qəlyanaltıdır.
“Turpun xırtıldayan teksturası və kəskin, kəskin dadı var. Klassik üsulla hazırlanmış köpüklü şərab da içindən keçən qabarcıqlara görə kifayət qədər kəskin olur. Turp kimi onun da mineral notları var”, – deyə mütəxəssis izah edib.
O, həmçinin şampan ilə turp təqdim etməyin bir neçə yolunu göstərdi. Tərəvəzin incə dilimlərə kəsilə və stracciatella ilə doldurula biləcəyini söylədi.
Mənbə: Gazeta.ru