Tunisdə ilbizlər ucuz qiymətə görə əti demək olar ki, əvəzləyib.
Tunisin mərkəzində qeyri-adi tendensiya yaranır: getdikcə daha çox işsiz gənclər ilbiz toplayıb çörək qazanmağa başlayır. Onlar qayalardan və bitkilərdən qabıqlı balıqları toplayır, iri plastik torbalara qoyur və satmaq üçün yerli bazarlara aparırlar. Bu qədim, lakin unudulmuş qida əsas məhsulların bahalaşması fonunda yenidən populyarlıq qazanır.
Arxeoloji və Antropoloji Elmlər jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, Tunisdə ilbizlər 7000 ildən çoxdur yeyilir. Bugünkü iqtisadi şəraitdə onlar bahalı ətə praktiki alternativə çevriliblər – yerli ədviyyatlar və ədviyyatlarla yaxşı gedən zülalla zəngin məhsul. Yerli əhalinin qeyd etdiyi kimi, bir kasa ilbiz eyni miqdarda quzu və ya mal ətindən bir neçə dəfə ucuzdur.