Çiplər, şirin soda, fast food, kolbasa və kolbasa, marqarin – bütün bu məhsullar uzun müddətdir ki, sağlamlığını düşünənlərin qara siyahısındadır. Bununla belə, sağlam görünən bir çox qida zəhərli maddələri gizlədə bilər və onların istehlakı təhlükəli ola bilər. Bu barədə Gazeta.Ru-ya Biorise infuzion terapiya şəbəkəsinin həmtəsisçisi Kamil Vildanov məlumat verib.
Birinci belə məhsul qatqılı qatıqlar və meyvə içlikləridir.
“Təbii qatıq probiotiklər anbarıdır və həzm üçün böyük köməkçidir. Lakin bir çox kommersiya qatıqlarında çoxlu miqdarda şəkər, süni tatlar və rənglər var. Bundan əlavə, pasterizasiya səbəbindən çox vaxt təbii probiyotiklərdən məhrumdurlar. Ona görə də tərkibini diqqətlə oxuyun və təbii məhsullar seçin”.
Mənbə: Gazeta.ru