Ürək xəstəliyi riskini azaltmaq üçün heyvan qidalarında olan doymuş yağlar məhdudlaşdırılmalıdır. Bu barədə Gazeta.Ru-ya Docmed sübuta əsaslanan tibb klinikaları şəbəkəsinin endokrinoloqu və dietoloqu Olqa Çuxaçeva məlumat verib.
“Doymuş yağlar, mövcud xəstəliklərdən asılı olmayaraq bütün insanlara gündəlik kalori qəbulunun 10%-i ilə məhdudlaşdırılması tövsiyə olunan bir neçə qida komponentindən biridir. Bu, baş barmağın böyüklüyündə donuz yağı, kolbasa və ya yağ parçasıdır”, – Çuxaçova bildirib.
Doymuş yağların həddindən artıq istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı ilə əlaqələndirilir. Onlar sağlam doymamış yağlardan (balıq və bitki yağlarından) daha yüksək ərimə nöqtələri ilə fərqlənirlər: otaq temperaturunda doymuş yağlar bərk qalır.
Mənbə: Gazeta.ru