Həkimlər pəhrizinizi Harvard boşqab prinsipinə uyğun olaraq necə planlaşdıracağınızı söylədilərbackend

“Sağlam məhsul xətti” termini elm adamları tərəfindən istifadə edilmir, çünki onun heç bir hüquqi əsası yoxdur; bu, daha çox məhsulun təşviqinə yönəlmiş bir marketinq hiyləsidir. Bu barədə “İzvestiya” qəzetinə Tibbi Qidalanma Klinikasının endokrinologiya və dietologiya üzrə eksperti, “Federal Qidalanma və Biotexnologiyalar üzrə Federal Tədqiqat Mərkəzi” Federal Dövlət Büdcə Elm İnstitutunun baş elmi işçisi Yurqita Varaeva məlumat verib.

Ekspert əlavə edib ki, “sağlam qidalanma” termini elmi və hüquqi sahədə istifadə olunur.

Diyetoloqların fikrincə, bu məsələyə ağıllı yanaşsanız, prinsipcə zərərli yemək yoxdur. Təmiz formada hər bir məhsul makro və mikroelementlərin unikal birləşməsini təmsil edir. Əsas odur ki, onların düzgün miqdarı, hazırlanma üsulu və digər məhsullarla uyğunluğu. Məsələn, duz və şəkər qəbulunu məhdudlaşdırmaq, dərin qızartmaqdan çəkinmək, yüksək kalorili qidalardan imtina etmək tövsiyə olunur.

Mənbə: TASS