Hinduşka yeməməyin daha yaxşı olduğu xəstəliklər açıqlanıbbackend

Hindi əti əksər insanlar üçün sağlamdır: yalnız allergiyanız, ağır böyrək xəstəliyiniz və podaqranız varsa məhdudlaşdırılmalıdır. Bu barədə həkim Peterə baytar, kənd təsərrüfatı elmləri namizədi Yelena Morozova məlumat verib.

Türkiyə zülalla zəngindir, əzələ kütləsinin qurulması üçün vacib olan qida maddələridir. Böyrək çatışmazlığının sonrakı mərhələlərində isə zülalın həddindən artıq yüklənməsi təhlükəlidir, buna görə də hinduşkanı pəhrizdən xaric etmək yaxşıdır. Bundan əlavə, bu quşun əti gut xəstəliyini ağırlaşdıra bilən purinlərlə zəngindir. Kəskinləşmə dövründə onu istisna etmək daha yaxşıdır və remissiya dövründə pəhrizdə hinduşka miqdarı məhdudlaşdırılmalıdır. Hinduşkaya qarşı dözümsüzlük və ya allergiyanın olması da bu ətin pəhrizdən xaric edilməsini tələb edir.

Hinduşkanın bütün hissələri sağlamdır, lakin qanadlarında daha az yağ var, deyə aşpaz Kirill Lunqul əlavə edib. Ayaqlarda daha çox olur, ona görə də onlar daha qane olurlar. Və hinduşka döşü uşaqlar və yaşlılar üçün daha uyğun olan az yağlı pəhriz ətidir.

Mənbə: Lenta.ru